Cursus glas in lood

  Glas in lood trekt de aandacht. Vooral als er licht in het spel is. Het licht speelt met kleur, structuur en figuren van het raam. Door gekleurde stukken glas in een patroon te plaatsen, maak je je eigen licht-verhaal.


Wat?

Bij deze cursus leer je alle facetten die horen bij dit stoere ambacht. Van ontwerpen naar glas snijden, in het lood zetten, solderen, kitten en bewonderen.
Nog nooit gedaan? Dan begin je altijd met het onderstaand paneel met rechte lijnen (beginners 1). Wil je hierna meer leren, dan ga je aan de slag met het bloemmotief (beginners 2). Na deze 2 panelen kan je met je eigen ontwerpen beginnen.


Beginners 1: Je maakt een paneel met rechte lijnen van 35 bij 50 cm. Het ontwerp is van mijn hand: je mag kiezen uit 2 voorbeelden en kleuren voor de details.

 
Beginners 2: Je maakt een paneel met een bloem, door mij ontworpen. Nu ga je werken met gebogen lijnen. Je kiest je achtergrond en de kleur van je bloem.


   
Gevorderden: Na de beginnerscursus kan je aan de slag met je eigen ontwerp. Je maakt gebruik van het gereedschap en ik kijk met je mee als je dat wilt.

Wanneer?
Op woensdagochtend van 9.30 tot 11.30 uur of woensdagavond van 19.30 tot 21.30 uur.
Het eerstvolgende lesblok in januari 2020 zit vol. Daarna start een blok in april. Wil je op de hoogte gebracht worden wanneer er plaats vrij is, laat het me weten!

Hoeveel?
Voor 10 lessen van 2 uur: €175,- exclusief materiaal, inclusief BTW.
Materiaalkosten voor beginners is €30,- per paneel.
De groep bestaat uit 4 tot 6 personen.

Waar?
School voor de Kunsten,
Lokaal 1 van het Cultuurhuis
Burgerhoutsestraat 23 in Roosendaal

Aanmelden:
Je kan je inschrijven via deze pagina op de site van de School voor de Kunsten.